Over Vief kidz

Ik ben Lydia van Toorn en woonachtig in Leusden samen met Christian en onze kinderen Isa van 9 en Tijn van 8. Van origine ben ik communicatieadviseur. Naar aanleiding van de lastige start van mijn zoontje op school, ben ik een paar jaar geleden in aanraking gekomen met de invloed van voeding en leefstijl op lichaam, gedrag en concentratie. Dit heeft me vervolgens niet meer los gelaten!

Vol hoofd

Tijn had in de klas – zo vertelde de juf – een ‘vol’ hoofd, moeite met concentratie en prikkelverwerking en het starten van een taak. Niet zo gek als je bedenkt dat Tijn een hoogsensitief kind is in een klas met destijds 30 kinderen. Maar wel super vervelend, want als ouder wil je niets liever dat je kind gelukkig is, goed meekomt op school/in de maatschappij en gewaardeerd wordt om wie hij of zij is. Daarom konden we ons moeilijk vinden in de evaluaties van school en de aangeboden interventies. Er moest toch meer zijn?

Kindervoedingsadviseur

Tijn was ook altijd een vrij matige eter en slaper. Toen ik mij ging verdiepen in voeding en leefstijl met specialisatie kinderen en volwassenen met hoogsensitiviteits- (HSP) en ADHD kenmerken, ging er een wereld voor me open! Inmiddels ben ik drie opleidingen en talloze boeken verder en is het ongelooflijk om te zien hoe – ogenschijnlijk kleine – aanpassingen in voeding en leefstijl bijdragen aan een energieker lichaam, stabieler gedrag en betere concentratie. Tijn zit inmiddels een stuk lekkerder in zijn vel op school. Deze inzichten en resultaten gun ik iedereen! Zo is in 2022 mijn praktijk Vief Kidz ontstaan.

Opleidingen en cursussen

  • Kindervoeding, Better Health Academy (2020)
  • Breingezondheid & Natuurlijk AD(H)D coach, Better Health Academy (2020)
  • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd, Stichting Ortho Health Foundation (2021)
  • Slaap en de behandeling van slaapstoornissen bij kinderen en jongeren, RINO Groep (2022)

Voeding en leefstijl spelen een grote rol bij het voorkomen van gezondheidsklachten en bepaalde ziektes, daar ben ik van overtuigd. Ik ben echter geen arts en heb geen medische achtergrond. Ga bij specifieke gezondheidsklachten en/of ziekte daarom altijd eerst naar een (huis)arts, voordat je voedingsadvies inwint.

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!