Persoonlijk voedings- en leefstijladvies

Minder vol hoofd en betere concentratie voor volwassenen met ADHD of HSP

Voel je jezelf vaak onrustig en heb je regelmatig last van ‘mist’ in je hoofd? Ervaar dat je minder lekker in je vel zit op je werk omdat je bijvoorbeeld hoogsensitief (HSP) bent of ADHD hebt? Waarschijnlijk heb je hier nog geen link met voeding en leefstijl gelegd en wat dit voor je hersenen kan betekenen. In veel gevallen is er namelijk, zonder dat je het zelf weet, sprake van tekorten in voeding in combinatie met ‘verkeerde’ voeding en leefstijl. Deze cocktail zorgt er vaak voor dat eigenschappen als slechte concentratie en mist in je hoofd extra sterk tot uitdrukking komen. Door goed voor je darmen en hersenen te zorgen, kun je veel klachten verminderen

Ervaar je?

  • Moeite met concentratie
  • Slechte nachtrust
  • “Vol hoofd” / overprikkeling
  • Moeite met structuur & planning
  • Moeite met veranderingen
  • Moeite met opleveren van projecten

Is jouw antwoord JA op twee of meer van deze vragen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe ga ik je helpen?

We beginnen met een korte telefonische kennismaking. Als we beiden positief zijn over dit contact, plannen we een  intakegesprek. Voor dit intakegesprek vraag ik je een eet-, beweeg- en schermdagboek bij te houden gedurende een aantal dagen, zodat ik een goed beeld krijg van de huidige situatie binnen jullie gezin. Op basis daarvan maak ik een uitgebreid voedings- en leefstijladvies, dit vormt de leidraad voor ons intakegesprek.

Tijdens de 1-1 gesprekken analyseren we de voortgang en gaan we samen concreet aan de slag om stapsgewijs verbeteringen aan te brengen in het voedings- en leefstijlpatroon. Tijdens het persoonlijk traject komen de volgende zaken aan bod: voeding, beweging, prikkelverwerking, slaap, schermtijd. Het traject duurt gemiddeld 3 maanden, maar kan ook langer of korter. Dit hangt af van de aard van de klachten en de gewenste situatie.

De consults kunnen zowel digitaal via Zoom als fysiek in mijn praktijk in Leusden plaatsvinden.

Wat ga je bereiken?

Door aanpassing in de voeding, verandering van leefstijl en een eventuele aanvulling met supplementen is de kans groot dat je lekkerder in je vel zit, een minder vol hoofd hebt en betere focus ervaart.

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!