Persoonlijk voedings- en leefstijladvies

Minder vol hoofd en betere concentratie voor kinderen met ADHD of HSP

Een kind hoort gelukkig, gezond en onbezorgd te zijn, dat is de wens van elke ouder. Ieder kind is uniek en mag trots zijn op wie hij of zij is. Helaas is de maatschappij onvoldoende ingesteld op een ‘andersdenkend’ brein, zoals hoogsensitiviteit (HSP), ADHD of autisme.  Ik heb dit als ouder zelf ondervonden en weet hoe verdrietig en machteloos je je kunt voelen.

Wist je dat er in veel gevallen juist sprake is van tekorten in voeding in combinatie met ‘verkeerde’ voeding en leefstijl? Deze cocktail zorgt er vaak voor dat de ADHD of HSP eigenschappen van je kind extra sterk tot uitdrukking komen. Met de juiste voeding en leefstijl kun je in zo’n situatie zoveel bereiken. Dit wil toch iedereen?!

Ervaar je bij jouw kind?

  • Een hoofd dat overloopt (vol hoofd)
  • Moeite met concentratie
  • Problemen met inslapen/doorslapen
  • Druk en/of impulsief gedrag
  • Teruggetrokken gedrag
  • Moeite met structuur
  • Moeite met nieuwe situaties
  • Moeite met opstarten of juist afronden van werkjes

Is jouw antwoord JA op twee of meer van deze vragen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe ga ik je helpen?

We beginnen met een korte telefonische kennismaking. Als we beiden positief zijn over dit contact, plannen we een  intakegesprek. Voor dit intakegesprek vraag ik je een eet-, beweeg- en schermdagboek bij te houden gedurende een aantal dagen, zodat ik een goed beeld krijg van de huidige situatie binnen jullie gezin. Op basis daarvan maak ik een uitgebreid voedings- en leefstijladvies, dit vormt de leidraad voor ons intakegesprek.

Tijdens de 1-1 gesprekken analyseren we de voortgang en gaan we samen concreet aan de slag om stapsgewijs verbeteringen aan te brengen in het voedings- en leefstijlpatroon. Tijdens het persoonlijk traject komen de volgende zaken aan bod: voeding, beweging, prikkelverwerking, slaap, schermtijd. Het traject duurt gemiddeld 3 maanden, maar kan ook langer of korter. Dit hangt af van de aard van de klachten en de gewenste situatie.

De consults kunnen zowel digitaal via Zoom als fysiek in mijn praktijk in Leusden plaatsvinden.

Wat ga je bereiken?

Door aanpassing in de voeding en leefstijl is de kans groot dat je kind na een aantal maanden al een minder vol hoofd en betere concentratie gaat ervaren. 

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!