Is er een connectie tussen voeding en je brein?

8 maart 2022

Ja dus! Het brein is een complex orgaan dat bestaat uit wel 100 miljard hersencellen. Ja echt! Om al deze cellen goed met elkaar te laten samenwerken zodat je helder kunt denken, concenteren en je happy voelt, is goede communicatie tussen deze hersencellen een must. En laat deze communicatie nu net bij mensen met ADHD of HSP wat lastiger zijn.

Het goede nieuws is dat je met voeding en leefstijl (zoals bewegen en schermtijd) een positieve invloed kunt uitoefenen.

Wist je dat

  • Er een directe verbinding is tussen je darmen en je hersenen, waardoor de voeding die je eet uiteindelijk ook je brein bereikt?
  • Vetten uit bijvoorbeeld vis, visolie en noten en zaden bijdragen aan een goede breingezondheid?
  • Bewegen in de buitenlucht zorgt voor extra zuurstof naar en in je hersenen, waardoor je je automatisch fijner gaat voelen?

Juist als je HSP bent of ADHD hebt, is dit heel belangrijk! Eet dus wat vaker vis of ongebrande noten en pak de fiets of kies voor sporten in de buitenlucht. Je brein is er heel blij mee 😀

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!