Tips voor een gezonde lunchtrommel

22 maart 2022

Yep, de voorjaarsvakantie zit erop en de kids gaan weer naar school. Betekent ook weer broodtrommels maken. Ben je ook regelmatig aan het stoeien met de lunchtrommel of merk je dat je kind vaak stuiterend uit school komt? Ik heb een aantal goede, gezonde tips die bovendien bijdragen aan een betere concentratie op school👇

  • Neem een lunchtrommel met vakjes erin, bijvoorbeeld van Bentobox. Op deze manier kun je meer varieren, grijp je niet automatisch naar die eeuwige boterham en kun je het eten van elkaar gescheiden houden.
  • Wissel de boterham eens af met een stukje bananenbrood, een eierwrap of een bananenpannenkoek. Zo voorkom je een ‘bom’ aan gluten, zeker voor kinderen met ADHD of HSP belangrijk 🧠!
  • Geef elke dag een stukje vers fruit mee. Laat de kinderen kiezen wat ze zelf lekker vinden.
  • Vervang de liga of snackreep door een bakje volle (kokos)yoghurt of een handje ongebrande noten. Dit bevat goede vetten en dus ook betere concentratie op school. Wil je toch een voorverpakte reep meegeven? Kies er dan een van dadels en noten, zonder toegevoegde suikers.
  • Kortom, een lunch die je concentratie laat toenemen in plaats van een stuiterend kind in de klas. Meer weten of begeleiding nodig? Ik kijk graag met je mee!Fijne, gezonde lunch!🍎 🥗
Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!