Meten = weten: het voedings- en beweegdagboek

22 maart 2022

Meten = weten is een veelgehoorde uitspraak binnen marketing. En hartstikke waar. Ook als (kinder)voedingscoach pas ik dit principe graag toe. Het begint altijd met een stukje bewustwording. Want weet jij exact wat je dagelijks eet, hoeveel je beweegt en hoeveel schermtijd je hebt?

Drie hele belangrijke factoren voor een goede breingezondheid, zeker voor kinderen -en volwassenen -waar sprake is van hoogsensitiviteit (HSP) of ADHD. Factoren waar je bovendien zelf makkelijk invloed op kunt uitoefenen.

In mijn praktijk Vief Kidz start je daarom altijd met het bijhouden van een eet-,beweeg- en schermdagboek voor je gezin. Vanuit hier bouwen we verder in een persoonlijk traject. Opvallend vaak hoor ik daarna; ‘goh, ik had eigenlijk geen idee dat we zoveel uur per dag achter een scherm zitten’, of ‘misschien eet ik toch niet zo suikervrij als ik dacht’. Herkenbaar binnen jouw gezin?

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!