Wist je dat 1 op de 5 kinderen hoogsensitief is (HSP)?

22 maart 2022

Dus ook 1 op de 5 kinderen in de klas is in meer of mindere mate hoogsensitief (HSP). Wat jammer dat er op school nog weinig aandacht is voor hoogsensitiviteit en juist de kwaliteiten van deze kinderen! Ik heb dit als ouder zelf ervaren en weet hoe machteloos je je kunt voelen.

Vaak is er bij HSP kinderen (en volwassenen) sprake van:
– Sterke gevoeligheid voor geluiden
– Sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel
– Huidgevoeligheid (labeltjes, bepaalde materialen of stoffen)
– Begaan met het lot van anderen
– Goed aanvoelen van stemmingen van anderen

Is dit herkenbaar voor je? Misschien is je kind (of jijzelf) dan ook wel hoogsensitief. Het tot rust brengen van je autonome zenuwstelsel, oftewel het activeren van je parasympatische zenuwstelsel (ontspanning, vermijden van stress, kalmte en goede prikkelverwerking) is dan essentieel.

Wist je dat je dit met voeding kunt bereiken en dat bepaalde mineralen zoals magnesium en het vermijden van een hoge bloedsuikerspiegel (te veel suikers) hieraan bijdragen? Zelfs een goed samengestelde lunchtrommel helpt je kind al aan een betere focus in de klas. Tijdens een persoonlijk begeleidingstraject gaan we gericht hiermee aan de slag en komen de volgende zaken aan bod: voeding, beweging, prikkelverwerking, slaap, schermtijd en suppletie.

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!