Belang van Omega 3 voor huid en brein

8 juni 2022

Gisteren was volop in de media te lezen over het verband tussen acne en omega 3. Mensen met acne blijken lage niveaus van omega 3-vetzuren in het bloed te hebben. Ontzettend mooi dat dit nu is aangetoond, ook voor de behandeling ervan.

Belang van Omega-3 voor breingezondheid

Wist je dat Omega 3 nog voor meer dingen erg belangrijk is, waaronder je breingezondheid? Zo zorgt het voor:

  • een goede signaaloverdracht in de hersenen
  • heeft het een ontstekingsremmende werking
  • een goede hersenontwikkeling.

Bij elk opgroeiend kinderbrein en zeker ook bij ADHD en HSP dus erg belangrijk! Omega 3 vind je in vette vis, avocado, peulvruchten, walnoten, lijnzaadolie en koolzaadolie. Krijg je hier niet voldoende van binnen? Suppleren met visolie is dan aan te bevelen. Denk er dan wel aan dat je een goede supplement gebruikt die over goede doseringen beschikt en van de hoogst mogelijke biologische beschikbaarheid is.

Meer weten?

Wil je graag aan de slag met een gezonde leefstijl en breingezondheid, maar weet je niet zo goed hoe? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag!